Stoppen met buiten mezelf zoeken en juist naar binnen keren

Ik heb mezelf helemaal binnenste buiten gekeerd

Een groot deel van mijn leven heb ik me afgesloten voor allerlei zaken, dit deed ik omdat ik eigenlijk heel gevoelig ben, dat wist ik toen niet. Ik kon als klein meisje moeilijk met bepaalde dingen omgaan en als bescherming had ik een hele dikke muur om me heen gebouwd. Onbewust had ik besloten om niet meer te willen voelen. Ik ging dingen vermijden en vluchten op allerlei manieren.

Toen ik moeder werd, wist ik, dit kan niet meer! Ik kreeg de kans om aan mezelf te werken en dit heb ik jaren gedaan! Nog steeds kom ik op diepere lagen stukken tegen die aandacht mogen hebben en dat is okay. Ik erken ze, doorvoel ze en voel me daarna weer rustiger en vrijer.

Ik heb veel geleerd en zit lekker in mijn vel, nee niet altijd natuurlijk. Ik ben me eindelijk bewust ben van wat ik voel in mijn lichaam. Jaren zat ik alleen maar in mijn hoofd. Mijn hoofd en lijf leken wel gescheiden van elkaar. Ik was alleen maar aan het denken en dacht dat mijn gedachten en keiharde zelf veroordelen waar waren.

Toen ik in 2012 begon met NLP, leerde ik dat ik niet mijn gedachten was en dat ik gedachten heb. Alles wat je hebt kun je veranderen of je kunt er van af. Dat was zo’n ongelofelijke eye opener voor mij! Ik identificeerde mij met mijn gedachten en mijn zelfveroordelen en daardoor geloofde ik het! Nee ik ben mijn gedachten zeker niet, dit zijn overgenomen overtuigingen vanuit mijn familiesysteem en het collectief.

Dankbaar ben ik voor alle opleidingen die ik bij Smara Opleidingen heb gevolgd! Hieronder een kleine greep van wat ik heb gedaan. Ik heb geleerd om goed voor mezelf te zorgen en om de signalen die mijn lichaam geeft serieus te nemen. Ik heb daardoor veel mogen helen en ontwikkelen in mezelf en is er weer verbinding in mij.

Volg mij op Social Media:

NLP Practitioner & Master

NLP heeft mij anders leren kijken naar mezelf en de wereld om me heen. Ik kijk nu met een bredere en bewustere blik, met meer compassie en begrip.  Bij NLP is een belangrijke vraag: hoe kan het anders? NLP = OMDENKEN! NLP heeft mij de tools gegeven om belemmerende patronen te doorbreken. Als je doet wat je altijd doet dan krijg je wat je altijd hebt gekregen en veranderd er niets. Kortom zelf verantwoordelijkheid nemen over mijn leven, alleen ik kan ervoor kiezen om anders met dingen om te gaan. Daarnaast heeft NLP mij het besef gegeven om goed voor mezelf te zorgen. Als je niet goed voor jezelf zorgt dan kun je er niet volledig voor de ander zijn.

Familie-en Systeemopstellingen

Lasten, pijn, angsten, schuldgevoelens en meer kunnen doorgegeven worden binnen je familiesysteem. Hier kun je onbewust veel last van hebben. Het kan zijn dat je niet op je eigen plek staat in het systeem omdat je bent gaan zorgen op te jonge leeftijd, of misschien zijn er familieleden verzwegen. Iedereen hoort erbij dood of levend. Ook ik stond niet op mijn eigen kindplek. Door systemisch erkenning te geven, te eren en respectvol teruggeven wat niet van mij was ontstond er ruimte voor heling en kon ik mijn eigen plek binnen het systeem innnemen. Zo ontstond er meer balans in het systeem.

Verbonden Ademhaling-Transformational Breathing

De verbonden ademhaling is een volledig en verbonden ademhaling, zonder pauzes. Met deze ademhaling bevrijden we opgeslagen spanningen en emoties. Emotionele blokkades kunnen op deze manier opgeheven worden en maken ruimte voor innerlijke rust en harmonie.
Met deze manier van ademen zijn er geen woorden nodig. De adem omzeilt de grootste stoorzender het hoofd en gaat vanzelf naar de plekken waar het nodig is.
De adem heeft mij heel erg geholpen om meer in mijn lichaam aanwezig te zijn en om te doorvoelen wat er opgeslagen zat in mijn lichaam. 

Voel jij het verlangen om goed voor jezelf te zorgen?